top of page

HOLDTRÆNING

Periodevis kører vi forskellige hold. Holdene kommer op at køre når der er efterspørgsel nok. Så kontakt endelig klinikken og hør nærmere om det aktuelle udbud. Nedenfor kan læses om nogle af de hold der kan køre

 

GLA:D

Har du knæ-eller hofteartrose (slidgigt), og overvejer om en operation er løsningen på dine smerter, så vent engang og prøv at træne i et GLA:D forløb. GLA:D er et struktureret forløb, hvor du gennem uddannelse og træning lærer at tackle dine smerter og træne det påvirkede område. Forløbet indeholder teoretisk undervisning, individuel træning på hold eller som selvtræning samt opfølgende tests.Træningens varighed er minimum 6 uger med to gange træning om ugen. Snak med din læge om muligheden for en henvisning til dette specifikke trænings -og uddannelsestilbud.

 

 

Fysiomotionshold

 

Starter med en individuel samtale om mål og forventninger. Før opstart måles ligeledes kondital, BMI, fedtprocent og der laves en test på kilo kalorie indtagelse over en periode. Herefter trænes der fælles på hold tirsdag eftermiddag, hvor der er fokus på fedtforbrænding og konditionstræning. Hvis man tilmelder sig dette hold, er kondicentret til fri afbenyttelse, så den samlede træningsmængde vurderes ud fra hver enkelts mål og forventninger. Så vidt det er muligt lægges der op til at man på holdet træner i samme tidsrum, for fællesskabets skyld.   


Knæhold

 

Holdet fokusere på forebyggende træning eller genoptræning efter skade. Det kan dreje sig om alle personer der har knæproblemer. Eksempelvis knæprotese, korsbånds skade, menisk skade eller måske diffuse smerter ved gang eller løb.  Træningen tilrettelægges individuelt efter en forudgående undersøgelseskonsultation. Der fokuseres målrettet på at optimere muskelfunktionen omkring knæet og i at sikre tilbagevenden til såvel job som diverse fritidsaktiviteter.

​​

Ryghold

 

 

Rygholdet træner hele ryggen,  herunder lænde-, bryst- og nakkeregion, med fokus på øget styrke, stabilitet, smidighed og balance. Der fokuseres også på bevægelse og træning af andre dele af kroppen eks. skuldre, hofter og knæ. Kropsbevidsthed er ligeledes et vigtigt element i træningen, hvor det at træne balance og kunne kontrollere kroppen i bevægelserne prioriteres højt. Træningen dyrkes både for at forebygge og afhjælpe belastningsskader.

Det er målet, at flere elementer af træningen vil kunne bruges i forbindelse med arbejdet eller sammen med andre motionsformer. Efter en periode på holdet vil mange kunne træne sig op til at fortsætte en aktiv livsstil på andre hold, deltage i forskellige sportsgrene eller træne i motionscenter.

 

 

 

Knogleskørhed

 

Holdet er for dem med osteoporose eller som er i risikozonen for at få det. Der trænes med de store og små muskelgrupper for at øge såvel muskelstyrken og den dybe stabilitet omkring rygsøjlen. Derudover er der fokus på at træne balance og styrke kroppens generelle funktionsniveau. Vi træner med forskellige redskaber og i diverse maskiner. Alt sammen med grundig instruktion af fysioterapeut.

Vederlagsfrie hold

Disse klienter på holdene er lægehenviste personer med en diagnose der berettiger til vederlagsfri træning. På klinikken har vi blandt andet hold med leddegigt, parkinsson, sclerose og andre diagnoser. Er dette aktuelt for dig, så kontakt os endelig for en snak om det.

 

bottom of page